INTRODUCCIÓ

Oriol Saltor neix a Barcelona el 1976.

Cursa estudis musicals i de guitarra clàssica a l’Orfeó Català de Barceolona i a l’Escola Talleda-Ricomà de Sant Cugat del Vallès.

Estudia guitarra elèctrica i harmonia moderna al Taller de Músics de Barcelona.

Destaca per la seva tècnica híbrida de pua i dits i per la fusió de la guitarra clàssica amb la guitarra “fingerpicking” americana amb un toc de la sonoritat de la guitarra flamenca. És un músic molt versàtil.

Ha estat guitarrista del popular grup de pop-rock “La Porta dels Somnis” i del duet “Saltors” i compta amb més de vint treballs discogràfics editats entre els seus projectes personals, com a músic i productor, destacant la participació al Disc de Las Marató de Tv3 en diferents ocasions.

Actualment acaba de presentar el seu nou disc ” Saltofler” (Audiovisuals de Sarrià, 2019), un EP amb la guitarra elèctrica homenatjant Mark Knopfler. Amb el seu estil personal ha compost cinc cançons pròpies que recorden al guitarrita de Glasgow que ha esdevingut una de les seves principals influències.

El disc destaca per la sensibilitat amb la que Saltor acaricia la guitarra, un treball melòdic excel.lent acompanyat d’una acurada producció musical i una qualitat de sò soprprenent.

A part compta amb un disc de guitarra clàssica: “Cristalls” (Discmedi, 2016) i “Rumbeando” (Columna Música, 2018) on s’endinsa d’una manera elegant a la fusió de la música clàssica, el pop i el flamenc.

Portada del disc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s